Workshop werken met een tolk

Wij begrijpen elkaar niet …

 

Hoe te communiceren met iemand die uw taal niet spreekt? De meest simpele en snelle manier is via een professionele tolk. In mijn jarenlange ervaring als tolk is mij wel duidelijk geworden dat het voor velen niet zo simpel is als ik het hier neerzet. Voor mij reden de workshop “werken met een tolk” te ontwikkelen, een interactieve workshop waar het o.a. kan gaan over:

  • wie laat ik tolken’
  • als ik niet terug wil vallen op familie/buurman/vriend enz. hoe kom ik dan aan een professionele tolk
  • wat zijn dat voor mensen, die tolken
  • hoe zijn ze opgeleid
  • hoe doe je dat, een gesprek via een tolk
  • ik werk al met een tolk, maar loop tegen zaken aan
  • er bestaat veel “koudwatervrees”, zeker omdat het tolken veelal telefonisch gebeurt. Het inhouwen van een oefensessie neemt veel van deze vrees weg, is mijn ervaring.