Over mij

pasfoto-kos
“Ik geloof dat ik geen groter geschenk kan ontvangen, dan door de ander te worden gezien, te worden gehoord, te worden begrepen en aangeraakt. Het grootste geschenk dat ik kan geven is de ander te zien, de ander te horen, te begrijpen, aan te raken”
-Virginia Satir-

 

 

Wat een naam dan ook mag betekenen: ik luister naar Wilma, mevrouw El Berrah en mevrouw Van Melzen. Ondertekenen doe ik met W.J.F. el Berrah-van Melzen. Natuurlijk zit daar een heel verhaal achter, maar dat is van  mij……

Ik heb door het leven, door mijn werk als tolk – waarin ik veel zag van lief en leed in het leven van anderen – en door diverse studies veel geleerd. Men omschrijft mij als warm, belangstellend, scherp in het komen tot een analyse, creatief en niet-(ver)oordelend. Eerlijkheid en integriteit staan hoog in mijn vaandel.

Geboren in Groningen, opgeleid in o.a. Nijmegen en Wageningen, nu wonend in Arnhem.

In Nijmegen ben ik opgeleid tot groepswerker in de jeugdhulpverlening. In Wageningen tot Trainer met hart en ziel.

Lang heb ik mensen uit allerlei culturen getoetst, begeleid en getraind, voornamelijk vanuit intuïtie en eigen kennis-en-ervaring.

Op een gegeven moment luisterde ook ik goed naar mijn eigen hart en ging – op 55-jarige leeftijd – een post HBO Registeropleiding volgen tot “Trainer en coach in communicatie en persoonlijke effectiviteit”. Dit met aandacht voor zes niveaus: gedrag, fysiek, mentaal, omgeving, psyche en spiritualiteit, maar vooral uit hart en ziel.

Inmiddels pensioengerechtigd, maar nog lang niet uitgeleerd en –gewerkt.